Hoofdgerecht

Hoofdgerecht

Mosselen

als de 'R' in de maand zit.   Nodig voor 2-3 personen: Grote pan (5 - 6 liter) 2 kilogram verse mosselen 400 gram grof gesneden soepgroente 500 gr wat fijner gesneden soepgroente een wit uitje 2 laurierblaadjes wat peterselie peper en zout niet te droge witte wijn...

Spaghetti (saus)

Benodigdheden voor 12 porties: 0,75 kg ui (witte) 0,75 kg. gehakt (runds of gemengd varkens/rundsgehakt) 0,5 kg. wortelen 250 g. groene selderij 1 kg ontvelde tomaat 3 bouillonblokjes (rund) 3 laurierblaadjes 1,5 eetlepels bloem 1 teentje knoflook 4 eetlepels...

Stokbroodje pittig

Nodig voor 2 a 3 personen: 2 st.  afbak stokbroden (a 220 gr.) 200 gr. bacon (dunne broodbeleg plakjes) 300 gr. smeerkaas (liefst Goudkuipje) 60 gr. roomboter verse peterselie (5 a 10 gr.) 2 teentjes knoflook beetje olie aluminiumfolie   Bereiding: Laat de...

Toscafilet

Nodig voor 4 personen   1 st. grote kipfilet 1/2 cougette 2/3 rode paprika 1/2 witte ui 1 teen knoflook               6 st.  cherrytomaatjes 5 st. zongedroogde tomaten Olijfolie zout, peper,...