Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Mosselen
als de 'R' in de maand zit.
Nodig voor 2-3 personen:
Grote pan (5 - 6 liter)
2 kilogram verse mosselen
400 gram grof gesneden soepgroente
500 gr wat fijner gesneden soepgroente
een wit uitje
2 laurierblaadjes
wat peterselie
peper en zout
niet te droge witte wijn...
Spaghetti (saus)
Benodigdheden voor 12 porties:
0,75 kg ui (witte)
0,75 kg. gehakt (runds of gemengd varkens/rundsgehakt)
0,5 kg. wortelen
250 g. groene selderij
1 kg ontvelde tomaat
3 bouillonblokjes (rund)
3 laurierblaadjes
1,5 eetlepels bloem
1 teentje knoflook
4 eetlepels...
Stokbroodje pittig
Nodig voor 2 a 3 personen:
2 st. afbak stokbroden (a 220 gr.)
200 gr. bacon (dunne broodbeleg plakjes)
300 gr. smeerkaas (liefst Goudkuipje)
60 gr. roomboter
verse peterselie (5 a 10 gr.)
2 teentjes knoflook
beetje olie
aluminiumfolie
Bereiding:
Laat de...
Toscafilet
Nodig voor 4 personen
1 st. grote kipfilet
1/2 cougette
2/3 rode paprika
1/2 witte ui
1 teen knoflook
6 st. cherrytomaatjes
5 st. zongedroogde tomaten
Olijfolie
zout, peper,...